καλως ηρθατε περαστε ...........

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Καλως Ηρθατε !!!!!!!!!! Περαστε στο καινουριο μου σπιτικο, να κεραστειτε.

Οπως ειπα και το αλλο blog μου στοχος αυτου ειναι να μοιραστω μαζι σας τη μεγαλη μου αγαπη, τη μαγειρικη, που τοσο με εχει βοηθησει να δειξω την αγαπη μου στους οικειοςυ μου.

Η μαγειρικη ειναι τροπος εκφρασης , ειναι τεχνη που τοσο καλα χειριζονταν οι παλιοτερες νοικοκυρες , αλλα ας τολμησω να το πω και καποιες νεες εχουν εφεση και μαλιστα πολυ καλα.

Μαγειρευω απο πολυ μικρη παρεα παντα με τον αδελφο μου ο οποιος ειναι σημερα επαγγελματιας μαγειρας και μαλιστα απο τους καλυτερους της γενιας του, για μας η μαγειρικη ηταν παντα κατι οικειο , καθοτι ο πατερας μας διατηρουσε για πολλα χρονια ενα απο τα γνωστοτερα εστιατορια στην περιοχη του Λυκαβηττου, σημερα μας εχει μεινει μονο η αναμνηση και για το εστιατοριο αλλα και για τον πατερα μας.Ας ειναι δε πειραζει το μερακι ειναι παντα μερακι.

Θελω να προσθεσω πως πολλες απο τις συνταγες ειναι σαφως του πατερα μου, αλλα και η μητερα μου και η πεθερα μου θεωρουνατι απο τις πιο καλες μαγειρισσες μαμαδες, για αυτο και την περιοδο των Χριστουγεννων τα σοπιτια μας μοσχοβολουν.

Λοιπον λοιπον, πρωτη μερα μαζι σας σημερα και μιας και ειμαστε στην καρδια της Σαρακοστης δεν θα μπορουσα παρα να σας κερασω ενα πασιγνωστο αλλα αγαπημενο γλυκακι , ειναι ευκολο αλλα επρεπε να σκεφτω και εκεινους που νηστευουν.
Μου θυμιζει ιδιατερα την παιδικη μου ηλικια αλλα κι ενα απο τα αγαπημενα μου βιβλια << Η Λωξαντρα>>, που υμενι την μαγειρικη ως τεχνη αλλα και ως αναγκη, οποτε προκυπτει

ο χαλβας της ... Λωξαντρας



Υλικα

1 φλυτζανι ελαιολαδο εκλεκτο

2 φλυτζανια σιμιγδαλι χονδρο

3 φλυτζανια ζαχαρη κρυσταλικη

4 φλυτζανια νερο

150 γρ καρυδια & αμυγδαλα κοπανισμενα (προαιρετικα)

Εκτελεση

Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη και αφηνουμε να κρυωσουν, (εγω βαζω το χυμο ενος πορτοκαλιου , γιατι μου αρεσει ιδαιτερα το αρωμα που προκυπτει οταν το απολαμβανεις).

Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι να ζεσταθει και προσθετουμε το σιμιγδαλι, καβουρδιζουμε καλα καλα, εως οτου να ξανθυνει . Ριχνουμε με προσοχη το σιροπι με μια κουταλα της σουπας , χρειαζεται μεγαλη προσοχη στο σταδιο αυτο, διοτι, πεταει οπως η μαρμελαδα, ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Εδω ανα θελουμε προσθετουμε τους ξηρους καρπους και σκεπαζουμε με μια καθαρη πετσετα , και αφηνουμε λιγο να σταθει. Τον βαζουμε σε μια φορμα και οταν κρυωσει ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε κανελλα.

Αν θελουμε ο χαλβας μας να γινει πιο μαλακος ο χαλβας μας προσθετουεμε περισσοτερο νερο.

Καλη απολαυση και καλο υπολοιπο Σαρακοστης.

7 σχόλια:

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

γφδγφδγφδγ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

γφγδγφγδγδφγ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

vcbvcbfdbs

Ανώνυμος είπε...

cvcxvzcxvcxvvcxz

Ανώνυμος είπε...

bvcbvcxzxcvxczvcxzv

kiki είπε...

Ήρθα, ήρια! Έφερα και μια κατσαρολίτσα, δώρο για τη συλλογή σας! Φιλιά!

Οι κατσαρόλες της Άσπας Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino