Η αμυαλη κολοκυθοπιτα

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Καλησπερα και καλη εβδομαδα σε ολους μας !!!!

Σημερα ειχα ρεπο μιας και το Σαββατοκυριακο ειχα βαρδια εως τις 23.30, οποτε αφου ξεκουραστηκα το πρωι , ειπα να παω στο super market, για τα ψωνια της εβδομαδας .Ο Νικος ειχα παραγγειλει κοτοπουλο με πατατες στο φουρνο, και σκεφτηκα να κανω ενα εκμεκ με φρυγανιες απο τσουρεκι. Οπως εβαζα στο καροτσι ομως το ψωμι του tost , μια πορτοκαλενια κολοκυθα μου εκλεινε το ματι επιμονα.

Κι ετσι το εκμεκ αντικατασταθηκε με την κολοκυθοπιτα.

Ακριβης συνταγη με δοσολογιες μην περιμενετε διοτι, δεν διαθετω, με το μαυλο μου και με αυτα που ξερω την εφτιαξα και εγινε κουκλιστικη και νοστιμοτατη.Αλλωστε η κολοκυθα ηταν 3,500 κιλα περιπου, και αφου την ετριψα αφησα οσο χρειαζομουν εξω και η υπολοιπη χωρισμενη σε ταπερ και μπηκε στην καταψυξη.


Λοιπον η κολοκυθοπιτα εχει κολοκυθα , ζαχαρη, σιμιγδαλι ψιλο, σταφιδες μουλιασμενες σε ποτο που παντα εχω για τα γλυκα μου, καρυδι και σουσαμι, ελαιολαδο για το αλειμα των φυλλων και μοσχοκαρφια για τη διακοσμηση.

Αφου ετριψα την κολοκυθα και την αφησα να στραγγιξει , την ανακατεψα με σιμιγδαλι περιπου μια κουπα, ζαχαρη κρυσταλλικη, καρυδια , σουσαμι, σταφιδες λιγες, κανελα , γαρυφαλλο . Εγω το δοκιμασα και μεχρι εκει που μου αρεσε σταματησα να προσθετω υλικα.Χρειαστηκα εν απακετο φυλλο τυπου Βυρρητου, και αρχισα δυο φυλλα κατω , λαδωμα , γεμισα συνεχισα ετσι φυλλο γεμιση δηλαδη μεχρει να μου μεινουν 4 φυλλα για το τελος , τα λαδωσα κι αυτα, τα χαραξα , εμπηξα απο ενα μοσχοκαρφι και ιδου η Αμυαλη κολοκυθοπιτα ετοιμη προς βρωσην, Το ονομα της αμυαλη το πηρε απο εμενα που την εκανα με το μυαλο μου.




Καλη εβδομαδα

9 σχόλια:

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Μιαμμμμμ!!! Πολύ λαχταριστή!!! Φιλάκια πολλά πολλά πολλά!

Unknown είπε...

Φαίνεται πεντανόστιμη!!!!!!! Καλοφάγωτη!!!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ωραίο γλυκάκι έφτιαξες, γεια στα χέρια σου!!

Ξανθή είπε...

Καλημέρα, κι αν την λες άμυαλη την έχεις κάνει με πολύ μυαλό!!!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

@πλεκτο εγκωμιο
λαχταριστη και νοστιμοτατη , τολμω να πω , εχω φυλαξει στην καταψυξη τριμμενη για να κανω και αλμυρη, φιλια πολλα !!!!!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

@nefeli
ηταν νοστιμη για να πω την αληθεια μου , φιλια και σε σενα, να περνας πιο συχνα

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

@ΕΛΕΝΑ
αιρομαι που σου φανηκε καλη καθοτι διαθετεις και την απαιτουμενη πειρα, φιλια και καο βραδυ

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

@Ξανθη
αχ κα Ξανθη ετσι εκει που καθομαο μου ερχεται κατι να φτιαξω , βαζω λιγη φαντασια λιγη γνωση και ιδου το αποτελεσμα, καλο βραδυ και σε εσας , θα τα λεμε στο εξης !!!!

Μαiρη είπε...

Άχ!!!Έτσι και τελειώσει η νηστεία, θα σου κλέψω όλες τις συνταγές!

Οι κατσαρόλες της Άσπας Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino