25η Μαρτιου , μια μερα γιορτινη...

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Καλησπερα - καλησπερα, η επομενη της 25ης Μαρτιου, μια μερα που το εθνος γιορταζει την απελευθερωση του απο τον τουρκικο ζυγο.Ολοι οι Ελληνες ανα τον κοσμο γιορταζουν αυτη τη μερα, και ανοιγουν το σπιτι στους σε συγγενεις και φιλους κανοντας ενα ελληνικοτατο και παραδοσιακο τραπεζι , μια συνηθεια που περναει απο γενια σε γενια.

Ετσι λοιπον κι εμεις τα τελευταια χρονια μαζευουμε τις μαμαδες (μπαμπαδες δεν εχουμε), στολιζουμε το καλο μας τραπεζι και γιορταζουμε τρωγοντας.

Φετος λοιπον εφτιαξα, κροκετες μπακαλιαρου, σκορδαλια καρυδατη, σκορδαλια πατατας, πατζαρια, πατατες τηγανιτες και τον μπακαλιαρο με τις πιπεριες της big mama (συγνωμη δε ξερω να κανω Likn), με μια μικρη προσθαφαιρεση, αφαιρεσα τις πατατες και προσθεσα 3 κρεμμυδια, η νοστιμια του δε λεγεται.

Συνταγες φανταζομαι δε χρειαζεται να σας δωσω , ομως θα σα δειξω φωτογραφιες (καθολου επαγγελματικες).Ηταν νοστιμα ομως και ειχαμε ολοι πολυ καλη διαθεση φιλια σε ολους και του χρονου να ειμαστε καλα.

κροκετες μπακαλιαρου



μπακαλιαρος με πιπεριες της big mama πριν ψηθει



μπακαλιαρος με πιπεριες της big mama αφου ψηθηκε



σκορδαλια πατατας



σκορδαλια καρυδατη



πατζαρια



τα κοριτσια μας, σας αγαπαμε πολυ και σας ευχαριστουμε απο τα βαθη της καρδιας μας για οσα κανετε για εμας,και του χρονου παλι ολοι μαζι Νικος - Ασπα

7 σχόλια:

Μαiρη είπε...

Λοιπόν Άσπα, εγώ θα κεντάω κι εσύ θα μαγειρεύεις!!!Καλημερούδια σου!!!!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Aσπούλα μου να υποθέσω ότι είναι οι μανούλες;
Δώσε φιλιά!

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

καλημερα Μαιρουλα μου, εσυ θα ραβεις βασικα αυτη ειναι η πληγη μου, λιγο κενταω, τωρα εχω ενα τραπεζοκαρε σταυροβελονια , να το προχωρησω λιγο και θα το ανασρτησω εχω τελειωσει την τραβερσα του, αλλα θελει δαντελιτσα τωρα, ειπαμε λιγο πολυ λιγο κενταω, αλλα για το μαγειρεμα ευχαριστως καθε μερα να σου στελνω ταπερακια, φιλια πολλα πολλα

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ είπε...

@γιαγια αντιγονη
οι μανουλες ειναι αλλα απο κοντα ειναι πιο ομορφες , υποσχεθηκα να τις βαλω στο blog και ξεκαρδιστηκαν,
με τα μαυρα η πεθερα μου, με τα γυαλια η μαμα μου, θα τους τα δωσω , φιλια και σε σενα

mia maria είπε...

Γεια στα χέρια σου, όλα τέλεια! Χαίρομαι που σας άρεσε ο μπακαλιάρος με τις πιπεριές. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανακάνουμε!

Πλεκτο Εγκωμιο είπε...

Μπράβο Άσπούλα μου! Τι καλύτερο απο μια οικογενειακή συνάντηση μια τέτοια μέρα! Τα φαγητά σου καταπληκτικά όπως πάντα!!! Φιλάκια πολλά πολλά!!!

kiki είπε...

Και του χρόνου Άσπα!

Οι κατσαρόλες της Άσπας Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino